دیوار ذهنیت آلمان ها از ایران فرو ریخت +عکس

آمار مطالب

کل مطالب : 1892
کل نظرات : 71

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 1318
باردید دیروز : 424
بازدید هفته : 2146
بازدید ماه : 5396
بازدید سال : 225549
بازدید کلی : 550247
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : سید محمد سیداصیل
تاریخ : پنج شنبه 27 اسفند 1394
نظرات

دیدار هیئت آلمانی از ایران دیوار ذهنیت آلمان ها از ایران فرو ریخت +عکس

به این مطلب امتیاز دهید
50% 50%

به گزارش سرویس فرهنگی جام نیـوز، فدراسیون شیعیان آلمان (IGS) با آغاز سال جاری میلادی، سفر غیررسمی یک گروه از مسیحیان این کشور به ایران را تدارک دید.

 

نخستین روز سفر شنبه ۸ اسفند، یک روز پس از برگزاری انتخابات در ایران بود.

 

 

چهره‌ها، منش‌ها، خلق و خو، سن و سال، جنسیت، سبک زندگی و بالاخره دین و آئین؛ تنوع جذابی را در مسافران آلمان پدید آورده بود که به جز یک نفر همگی برای نخستین بار به ایران آمده بودند:

سیمون یاکوب؛ سفیر صلحِ شورای مرکزی مسیحیان خاورمیانه مستقر در آلمان و مدیر پروژه «تور جهانی جوانان سفیر صلح» (Globalo Youth Peacemaker Tour)، خبرنگار آزاد.

مایک مالکه: رئیس شورای مرکزی مسیحیان خاورمیانه در آلمان.

مارتین نوی‌میر: نماینده مجلس ایالتی بایرن و مسئول بخش یکپارچه سازی ایالت بایرن تحت نظارت اداره صدراعظمی.

‌داوود نظیری‌زاده: عضو هیئت رئیسه فدراسیون شیعیان در آلمان.

گل‌بهار و مِلکی اوزدمیر: زوج آشوری عضو کلیسای ارتدوکس سوریه و هنرمند در زمینه نقاشی‌های دیواری کلیسا.

 

نخستین ایستگاه، شهر قم و بازدید از دانشگاه بین المللی المصطفی است. شیخ طاهر از اساتید این دانشگاه، چندین ماه شخصاً در صومعه‌ای در ایالت بایرن آلمان حضور داشته و تجربیات فراوانی در زمینه تفاهم میان‌مذهبی دارد.

 

طرفین در این دیدار با تأکید بر اینکه شرط لازم و کافی برای گفتگوی مسالمت‌آمیز ادیان با یکدیگر عقل‌مداری است، به این نتیجه رسیدند که هدف از چنین گفتگوهایی در بدو امر نباید قانع کردن طرف مقابل باشد، بلکه همان فهم مشترک و اعتماد قلبی است که در نهایت آفریننده صلح خواهد بود.

 

آقای یاکوب به عنوان مدیر پروژه «تور جهانی جوانان سفیر صلح»، با ابراز خرسندی از این سفر معتقد بود: اصل «اجتهاد» که در فقه شیعی وجود دارد، بر مدار عقل حرکت می‌کند و ما غربی‌ها متأسفانه معمولاً ناآگاهیم که چنین اصل مهم و کلیدی در تشیع وجود دارد. اجتهاد، درست نقطه مقابل ایدئولوژی تکفیری‌های داعش است.

 

ازدحام و استقبال از حرم حضرت معصومه، شگفتی مسافران را برمی‌انگیزد. در آفتاب صبحگاهیِ صحن، صحبت‌های خودمانی به این سمت پیش رفته که چطور یک بانوی مقدس و جوان، تا این حد مورد احترام مسلمانان است و به قطب معنوی کشور شیعی تبدیل می‌شود؟

 

بازدید از دانشگاه هنر قم و همچنین کتابخانه بزرگ این دانشگاه با بیش از ۳۵ هزار جلد کتاب، توجه مسافران ما را به خود جلب کرد، به ویژه آنکه در این میان، کتب بسیاری در زمینه هنر در آئین‌ها و مذاهب مختلف نیز به چشم می‌خورد.

 

 

در ایستگاه بعدی، ترافیک آخر سال خیابان‌های تهران باعث شده بود افراد گروه از یک ملاقات به ملاقات بعدی، زحمت و خستگی یک مسافرت را به دوش بکشند. محیط شلوغ اما امن، آسمان‌خراش‌های مدرن در بافت شهریِ کهنه، تلفیق فرهنگ سنتی و مدرن مردم، آزادی عمل راننده‌های مرکز شهر و البته دیدارهای متعدد و مواجهه با دغدغه‌های فرهیختگان اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی کشور، آجر به آجر، دیوار بلند پیش‌فرض‌های مسافران آلمانی را کوتاه کرد.

 

مالکه، رئیس شورای مرکزی مسیحیان خاورمیانه در آلمان، از تصویر کدر و غبارآلودی که پروپاگاندا (مخصوصاً در اوج تنش‌های هسته‌ای) از ایران ساخته بود ابراز شگفتی و تأسف کرد: شکاف فعلی میان آنچه که تبلیغ می‌شود و آنچه که حقیقت دارد، دنیا را روز به روز از هم‌افزایی دورتر خواهد کرد.

 

در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با دکتر علی محمد حلمی رئیس مرکز گفتگوی ادیان و تمدن‌ها ملاقات مهمی با گروه صورت گرفت. آقای اوزدمیر هنرمند نقاش، در این دیدار نقش هنر در گفتگوی میان‌مذهبی را نقشی فراتر از مرزها عنوان کرد و افزود: هنر آئینی، با اصل و جوهره بشر سروکار دارد و بی‌آنکه وارد آلودگی‌های سیاسی بشود، روی اشتراکات انسان‌ها دست می‌گذارد. خیر و شر در طول تاریخ همواره در کنار هم معنا شده‌اند، ولی عموم انسان‌ها در گرایش به خیر مشترکند. به نظر من هنر نقاشی مذهبی می‌تواند انسان را به جبهه خیر و سرانجامِ جهان را به صلح همیشگی نزدیکتر کند.
 
 

 

میهمانان، در همایش «کتاب‌خوان، ویژه پیروان ادیان توحیدی» که در هتل انقلاب برگزار شد، شرکت کردند.
 
 

یکشنبه نهم اسفند 94 (28 فوریه) ساعت 13.00 کنیسه ابریشمی (عبادتگاه یهودیان) واقع در خیابان فلسطین شمالی پذیرای گروه بود. تاج و سبد گل‌های بزرگ سفید با روبان‌های مشکی که حین ملاقات صمیمانه آشوریان آلمان با خاخام‌های تهران، در راهروها این طرف و آن طرف می‌شد، حکایت از مراسم ترحیم عصر آن روز داشت. سالن اصلی کنیسه با ردیف صندلی‌های چیده پر شده بود.

 

خاخام درباره مدارس جداگانه، کتاب‌های درسی ویژه، برگزاری مناسبت‌ها و آرامگاه مختصّ کلیمیان صحبت کردند. مایک مالکه قبل از خداحافظی یک آیه از انجیل درباره برخورد مسیح مقدّس با بیگانه خواند و به نقل از حضرت عیسی (ع) خواند: «پدر من، یک آرامیِ آواره بود، او به مصر هجرت کرد و غریبانه در کنار اندک‌مردمان زیست تا اینکه همانجا به ملّتی بزرگ و پرشمار و قدرتمند تبدیل شد.»
 

 

سیمون یاکوب پس از بازدید از کلیسای مریم مقدس و کلیسای آشوریان تهران، به نیت «همه کسانی که مانعی را از سر راه بشریت برمی‌دارند» شمعی روشن کرد و با اسقف «بنیامین مرنرسای» مصاحبه‌ای در خصوص وضعیت مسیحیان در آینده خاورمیانه انجام داد.
 

 

یکی از دیدارهای مهم گروه مسیحیان آلمان، با «یوناتن بت کلیا» نماینده آشوریان ایران در مجلس شورای اسلامی و دبیرکل اتحادیه جهانی آشوریان بود. بت کلیا پس از انتخابات هفتم اسفند ماه جاری موفق به کسب آراء این اقلیت دینی شده و خبر داغِ پیروزی وی در انتخابات، هم‌مسلکان وی را از اقصی‌نقاط ایران برای عرض تبریک به تهران کشانده بود. لذا حضور میهمانان از آلمان در چنین فرصت نابی، مایه اشتیاق طرفین و موجب صمیمیت بیشتر شده بود.
 

 

زرتشتیان یکی دیگر از اقلیت‌های مذهبی در ایران با پیشینه‌ای طولانی هستند و «نیایشگاه آدریان» معبد آنان در تهران محسوب می‌شود. در وسط اتاق مربعی‌شکل در قسمت مرکزی نیایشگاه، بوی شعله مجمر بزرگی از آتشکده یزد به قدمت ۱۰۱ سال فضا را پر کرده بود. موبد «مهربانی» از چهار عنصر آفرینش که نباید آن‌ها را آلود، گفت و سه قاعده پیروزی در زندگیِ راست‌اندیشان را بیان کرد: اندیشه نیک، گفتار نیک، کردار نیک.
 
 

 

این گروه، همچنین از شهرهای ارومیه و اصفهان نیز بازدید کردند. سیمون یاکوب به عنوان مدیر پروژه صلح و خبرنگار آزاد، پیش از سفر به ایران پنج ایستگاه‌ را پشت سر گذاشته؛ ترکیه، گرجستان، ارمنستان، سوریه و عراق. در مجموع این سفرها نزدیک به ۱۴۰ گزارش نوشته ولی به گفته خودش باید حدود همین تعداد را فقط از سفرش به ایران بنویسد! وی که هفته جاری ایران را به مقصد بعدی‌اش ترک می‌کند، در صفحه مجازی خود این طور نوشت:

 

ایران، قطعاً مهم‌ترین ایستگاهِ سفرهای من در تور خاورمیانه خواهد بود.

 

چنانچه گفته شد، سفر این گروه به مدیریت سیمون یاکوب، سفیر صلح پروژه peacemaker از سوی فدراسیون شیعیان آلمان سازماندهی و برنامه‌ریزی شده بود.


 

 

داوود نظیری‌زاده عضو هیئت رئیسه این فدراسیون بر اهمیت این سفر و سفرهای مشابه تأکید کرد. تجربه نشان داده است که دستاوردهای چنین سفرهایی محدود به شیعیان و مسلمانان نیست، زیرا مواجهه بی‌واسطه جوانان از کشورهای غربی با ایران و مردم ایران در زدودن پیش‌داوری‌های جعلی و خلق یک همگرایی حقیقی مؤثر است. فدراسیون شیعیان آلمان (IGS) در تقویت این همگرایی میان مسلمانان به ویژه شیعیان آلمان، گام‌های مهمی برداشته است.

منبع: جام نیوز


تعداد بازدید از این مطلب: 616
موضوعات مرتبط: مذهبی , خبرها , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








********به وبلاگ من خوش آمدید********* خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم . آمین یا رب العالمین


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود